Šatní skříň podle ročních období: Jak se připravit a organizovat

Představte si svou šatní skříň jako váš osobní obchod s oblečením, kde každé roční období představuje novou kolekci. Vaše zimní kabáty a svetry zaujímají hlavní místo na pódiu v zimě, zatímco letní šaty a kraťasy jsou na vrcholu své slávy v létě. Jaro a podzim jsou mixem obou, kdy se vrstvení stává klíčem k vašemu oblečení. Věřte, že není lepšího pocitu, než když si ráno otevřete šatní skříň a vidíte před sebou přehledně uspořádané a snadno dostupné oblečení. Ale jak se dostat na tento bod?

Uspořádání šatní skříně v zimě

Začneme zimou, kdy nejčastěji využíváme kabáty a svetry. Udržujte je v přední linii šatní skříně a letní oblečení nechte v zadní části skříně. Ale nezapomeňte, že mohutné svetry potřebují dostatek prostoru, aby neztratily svůj tvar. Pokud máte dostatek místa, použijte větší ramínka, které zajistí, že se vaše oblíbené kousky nebudou mačkat.

Uspořádání skříně na jaře

Jaro je doba obnovy a to platí i pro vaši šatní skříň. Je čas vyndat zimní oblečení a nahradit je jarními kousky. Tento proces však vyžaduje jistou strategii. Předtím, než odložíte zimní oblečení, ujistěte se, že je čisté. Skvrny a nečistoty mohou během skladování ztvrdnout a pak by šly špatně odstranit.

Přichází léto

Když přijde léto, je na čase vyndat ty živé barvy a lehké tkaniny. Ale to neznamená, že byste měli zapomenout na vrstvení. Večery mohou být chladné, takže byste měli mít po ruce nějaké lehké kardigany nebo přehozy. A co letní šaty? Ty by měly být vždy na dostupném místě, protože léto je tím pravým časem, kdy je můžete vynést. Pro úsporu míste v místnosti doporučujeme skříně s posuvnými dveřmi.

Je tady podzim

Podzim je období, kdy se vrstvení stává nezbytností. Je to čas, kdy můžete kombinovat své letní kousky s teplými podzimními vrstvami, například s dlouhým kardiganem nebo bundou. V této fázi je důležité mít své podzimní kousky na dosah ruky, zatímco letní oblečení může opět přejít do zadní části šatní skříně. Při vrstvení je potřeba se dobře vidět, abyste věděli, jak bude výsledný outfit vypadat, doporučujeme šatní skříň se zrcadlem, která vám umožní se vidět od hlavy až k patě.

Organizace šatní skříně není jednorázový úkol, je to proces, který se mění s každým ročním obdobím a s každým novým kouskem oblečení, který přidáte do své sbírky. Takže experimentujte a najděte si vlastní systém, který bude fungovat.

A jak říká známé přísloví, cesta je cíl. Takže se ponořte do tohoto procesu a užijte si každé roční období ve své šatní skříni. Ať už je to léto plné barev a lehkého oblečení, nebo zima plná teplých svetrů.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz