Jak vytvořit v dětském pokoji prostor pro hraní a učení?

Dětské pokoje nejsou jen místem, kde děti spí. Jsou to jejich malé světy, kde tráví spoustu času, a právě proto je důležité, aby se v nich cítily dobře a měly k dispozici vše potřebné pro jejich rozvoj. Je to jako s malým semínkem, které potřebuje správné podmínky pro svůj růst – slunce, vodu a půdu plnou živin. A právě takovým „semínkem" je i vaše dítě, které potřebuje prostor pro hraní a učení, který podporuje jeho růst a rozvoj.

Pojďme se podívat, jak na to

Myslete na to, že dětský pokoj by měl být jakýsi miniaturní svět, který je plný možností. Představte si, že jste architekt a urbanista v jednom a máte právě před sebou prázdnou plochu, kterou můžete proměnit v něco úžasného.

Zóna pro hraní

Zde můžete umístit hračky, které vaše dítě má rádo, ale také takové, které podporují jeho motorický a mentální rozvoj. Nezapomeňte na úložné prostory pro hračky, které pomohou udržet pokoj v pořádku. Velmi populární jsou různé boxy na hračky, koše nebo police určené do dětského pokoje. Dítěti to poté můžete podat, že to jsou například malé domečky, do kterých může dítě „uklidit své hračky na spaní“.

Prostor pro učení

Zde by měl být dětský psací stůl a židle, které odpovídají věku a velikosti dítěte. Důležité je, aby se dítě u stolu cítilo pohodlně a mohlo se soustředit. K tomuto prostoru můžete přidat také poličky s knihami a školními potřebami.

Zóna pro odpočinek

Mimo dětskou postel může být v pokojíku třeba koutek s pohodlnou dětskou pohovkou nebo houpací sítí, ideální pro čtení knížek nebo poslech pohádek.

Myslete na bezpečnost

V neposlední řadě je důležité myslet na to, aby dětský pokoj byl bezpečný. Ujistěte se, že všechny nábytek a hračky jsou stabilní a že není někde něco, o co by se dítě mohlo zranit. Protože jen v bezpečí se dítě může cítit svobodně a rozvíjet svůj potenciál.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz