Minimalistický nábytek: Proč je v trendu a jak ho zařadit do vašeho domova

V dnešní době, kdy je svět plný chaosu a přebytku informací, se mnozí z nás snaží vrátit k jednoduššímu způsobu života. A jak lépe začít, než právě u sebe doma? Minimalismus v interiéru představuje čisté linie, málo nábytku a co nejméně nepořádku. Ale než si myslíte, že minimalistická sedačka musí být tvrdá jako lavice ve veřejném parku a obývací stěna působit jako stěna v cele mnichů, pojďme se podívat, jak můžete s humorem a stylem zařadit minimalistický nábytek do vašeho domova.

Sedací soupravy: Minimalismus není o utrpení

Při výběru minimalistické sedací soupravy si mnoho lidí představí něco ve stylu "méně je více", ale zapomínají přitom na "více pohodlí z méně nábytku". Nebojte, vybrat si minimalistickou sedačku neznamená, že musíte obětovat svoje pohodlí na oltář stylu. Vyhledejte sedačku s čistými liniemi, která má ale zároveň dostatečně měkké polstrování, aby vás objala jako babička, když přijedete na návštěvu. A pokud má sedačka skryté úložné prostory, je to jako když vám babička potají dává peníze, když odjíždíte – vždy příjemné překvapení. 

   Snímek obrazovky 2024-04-06 v 6.20.26

Obývací stěny: Zdi mohou být také minimalistické

Obývací stěna nemusí být synonymem pro "muzeum rodinných pokladů". Minimalistická obývací stěna je jako dobře organizovaná knihovna – vše má své místo a není tam nic navíc. Vyberte si modely, které mají otevřené poličky namísto zavřených skříněk. To vám umožní vystavit jen pár vybraných dekorací nebo knih, které skutečně reflektují váš styl a osobnost. Je to jako s dobrou knihou – nemusíte mít doma celou knihovnu, abyste si užili skvělý příběh.

 

Snímek obrazovky 2024-04-06 v 6.37.53

Křesla: Trůn minimalismu

Křeslo v minimalistickém domově je jako sólista v orchestru. Má své pevné místo, ale přitom dostatečně vyniká. Vyberte křeslo s jednoduchým designem, ale jakoby navržené ergonomicky pro vaše tělo. Mělo by to být místo, kde si můžete v klidu číst nebo se dívat na oblíbený film, aniž byste měli pocit, že sedíte na kameni. Minimalistické křeslo je jako dobrý přítel – málo mluví, ale když už, tak trefně a pohodlně.

Snímek obrazovky 2024-04-06 v 6.39.46

Pohovky: Minimalismus, který se hodí ke spaní

A konečně, pohovka. V minimalistickém domově je pohovka jako multifunkční nůž – musí sloužit k sezení pro hosty, relaxaci po náročném dni i jako nouzové lůžko pro nečekané návštěvy. Vybírejte modely, které jsou jednoduché, ale poskytují víceúčelovou funkčnost. Minimalistická pohovka je jako dobrá večeře – nemusí být složitá, aby byla chutná a uspokojivá.

Snímek obrazovky 2024-04-06 v 6.42.32

Zařazení minimalistického nábytku do vašeho domova není o tom, že si přivedete domů střídmého mnicha, který vás bude učit, jak žít s jednou miskou a lžičkou. Je to o vytvoření prostoru, který je jednoduchý, ale zároveň plný pohodlí, stylu a osobnosti. A pamatujte, minimalistický nábytek může být stejně pohodlný a funkční, jako ten tradiční – stačí jen najít ty správné kousky, které do vašeho života přinesou harmonii bez nepořádku.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz