Jak kombinovat různé druhy dřeva v interiéru

Kombinování různých druhů dřeva v interiéru může být pro někoho podobné skládání puzzle s tím rozdílem, že neexistuje návod a každý kus může zapadnout na více míst. Ale nebojte, nejste v tom sami. Ve skutečnosti je to jako skládat dřevěný večírek, kde každá místnost domu představuje jinou fázi večera. Pojďme se podívat, jak na to.

Obývací pokoj: Hlavní stage

Obývací pokoj je jako hlavní stage vašeho domácího festivalu. Zde se odehrává nejvíce akce, a proto je důležité, aby dřevo zde působilo harmonicky. Představte si, že kombinuje dub s jeho teplou a jemnou strukturou s něčím dramatičtějším, jako je eben. Dub je ten pohodový kytarista, který přináší melodii a strukturu, zatímco eben je jako basák v kožené bundě, který dodává rytmus a hloubku. Společně tvoří dokonalý duet, který z obývacího pokoje udělá místo, kam se rádi vracíte.

           Snímek obrazovky 2024-04-07 v 16.18.43         Snímek obrazovky 2024-04-07 v 16.20.42

Ložnice: Chillout zóna

Ložnice je vaše chillout zóna, místo, kde se můžete odreagovat po náročném dni. Zde můžete kombinovat světlé dřevo, jako je borovice, která dodává pokoji svěžest a lehkost, s teplým ořechem pro pocit bezpečí a pohodlí. Je to jako když se na festivalu schováte do tichého koutku s přáteli, aby jste se mohli v klidu pobavit. Borovice je ta optimistická duše, která vám vždy zvedne náladu, a ořech je jako ten kamarád, který vás obejme, když to potřebujete.

           Snímek obrazovky 2024-04-07 v 16.23.52

Kuchyně: Backstage

Kuchyně je backstage vašeho domova, kde se chystá veškeré jídlo a nápoje pro hosty. Zde je důležitá odolnost a funkčnost, ale to neznamená, že musíte obětovat styl. Kombinace jasanu s jeho tvrdostí a odolností a teplým a pestrým javorem může vytvořit efektivní, ale zároveň přívětivý prostor. Jasan je jako ten technik, který se stará o to, aby všechno fungovalo, jak má, a javor je jako charismatický frontman, který udržuje pozitivní energii.

            Snímek obrazovky 2024-04-07 v 16.25.39

 

Předsíň: Vstupní brána

Předsíň je vaše vstupní brána, první dojem, který uděláte na hosty. Zde se můžete odvázat a kombinovat například smrk s jeho svěžím a čistým vzhledem s exotičtějším mahagonem, který dodá prostoru exkluzivitu a eleganci. Smrk je jako ten vstřícný usměvavý uvítací komitét, zatímco mahagon je jako ten zkušený průvodce, který vás provede celým večerem.

           Snímek obrazovky 2024-04-07 v 16.27.12           Snímek obrazovky 2024-04-07 v 16.28.39

Dětský pokoj: Dětský koutek

Dětský pokoj je dětský koutek vašeho festivalu, kde fantazie nemá hranic. Kombinace světlého břízy s její hravostí a jemným akáciem, který přináší odolnost proti nepořádku, vytvoří prostor, kde se může vaše dítě bezpečně vyřádit. Bříza je jako ten kouzelník, který předvádí triky a rozsvěcuje oči vašich dětí, zatímco akácie je jako ten praktický strýček, který udržuje vše v pořádku.            

          Snímek obrazovky 2024-04-07 v 16.31.22Kancelář:

 

Kancelář: VIP sekce

A nakonec, kancelář, vaše VIP sekce, kde se rodí všechny velké nápady. Kombinace třešňového dřeva s jeho elegantním a luxusním vzhledem a praktického, ale krásného jilmu vytvoří prostor, který vás bude motivovat k tvorbě. Třešeň je jako ten hvězdný řečník, který inspiruje publikum, a jilm je jako ten organizátor, který vše drží pohromadě.

           Snímek obrazovky 2024-04-07 v 16.35.47

Takže ať už jste na jakémkoliv místě ve svém domově, nebojte se experimentovat s různými druhy dřeva. Představte si, že skládáte svůj vlastní hudební festival, kde každý druh dřeva hraje svou unikátní roli v symfonii vašeho domova. A pamatujte, v designu neexistují špatné odpovědi, jen nekonečné možnosti.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz