10 tipů, jak vybrat dokonalou kuchyňskou linku pro váš domov

Vybírat dokonalou kuchyňskou linku je jako vybírat dokonalé šaty pro večerní ples. Musíte věnovat pozornost detailům, jak je tvar, materiál a barva, ale také měřit, jestli dobře padne do vašeho domova.

1) Představte si svou ideální kuchyň

Začněte vždycky s vizí. Jakou atmosféru chcete ve své kuchyni vyvolat? Je to moderní prostor pro rychlé snídaně, nebo rodinné centrum plné života? Představte si, jak byste se chtěli cítit, když vstoupíte do místnosti.

2) Rozhodněte se pro styl

Kuchyň by měla být v souladu se stylem celého domu. Pokud je váš dům laděný do rustikálního stylu, vybírejte linku, která podtrhne tuto atmosféru. Pokud máte moderní byt, jistě oceníte minimalismus a jednoduché tvary.

3) Zamyslete se nad rozložením

Promyslete si, jaké rozložení by vám nejvíce vyhovovalo. Klasická linka do L, nebo raději kuchyňská linka s ostrůvkem, která se stane centrálním bodem místnosti?

4) Vybírejte kvalitní materiály

Na výběru materiálu záleží. Skvělou volbou je například masivní dřevo, které je odolné a šetrné k životnímu prostředí.

5) Osvětlení je klíčové

Nikdy nezanedbávejte osvětlení. Lustr nad jídelním stolem je sice pěkný, ale rozhodně nestačí. Nezapomínejte na dostatečné osvětlení pracovní plochy.

6) Vybírejte praktické úložné prostory

Přemýšlejte, kde budete skladovat nádobí, potraviny, malé kuchyňské spotřebiče. Šuplíky, skříňky, otevřené police - všechno má své pro a proti.

7) Vyberte si barevné provedení

Barevná škála by měla být v souladu s celkovým stylem kuchyně. Pokud se nechcete omezovat na jednu barvu, zkuste kombinovat dvě nebo tři, které se dobře doplňují.

8) Přemýšlejte o budoucnosti

Kuchyňská linka je investicí na dlouhou dobu. Přemýšlejte, jestli bude vámi vybraný styl a design stále aktuální i za několik let.

9) Využijte odbornou pomoc

Pokud si nejste jisti, nebojte se obrátit na odborníky. Profesionální designér vám pomůže vyřešit všechny detaily a navrhne vám kuchyň přesně na míru.

10) Nakonec je důležitá i cena

I když chcete mít kuchyň svých snů, musíte si uvědomit, kolik jste ochotni za ni zaplatit. Mějte na paměti, že kvalita se často odvíjí od ceny, ale na druhou stranu, drahá kuchyň není automaticky tou nejlepší. Můžete si vybrat z celé řady sektorových kuchyní, které jsou perfektní v poměru kvalita/cena.

Vybírat kuchyňskou linku není jednoduché, ale pokud budete postupovat podle těchto tipů, může se proces stát příjemnou cestou za realizací vašich snů. Vždyť kuchyň je srdcem domova, kde se rodí ty nejlepší příběhy.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz